Home » » Ce este un blog

Ce este un blog

În articolul de start am comis o greșeală: am scris în stânga mea se află un blog mare în loc de un bloc mare. Și dacă tot l-am pomenit, să purced la a explica termenul.

blog
Blogul este un site al cărui conținut se actualizează de regulă des. Conceptul cel mai apropiat din offline este acela de ziar sau revistă; de altfel cuvântul blog s-a format prin contracția expresiei web log (adică jurnal web). Oricine are acces la internet își poate deschide un blog. Mulți chiar o fac, după care scriu pe ele diverse lucruri, de la recenzii de filme până la cum și-au petrecut weekend-ul trecut. În general articolele unui blog pot fi grupate pe categorii (sau li se pot atașa diverse etichete) iar cititorii blogului vor avea posibilitatea de a afișa articolele dintr-o anumită categorie. Informațiile statice, adică care se schimbă rar, pot fi scrise în pagini; un exemplu este o pagină cu date despre autorul blogului. Pe pagina principală a unui blog sunt afișate ultimele articole scrise, în ordine invers cronologică (ultima postare fiind afișată cel mai sus). Postările vechi sunt însă și ele accesibile navigând pe paginile următoare, accesând arhiva blogului,căutând un cuvânt cheie etc.

Blogurile sunt foarte răspândite; datorită popularității lor au apărut multe platforme gratuite de bloging care fac „meseria” de blogăr o joacă de copiii chiar și pentru cei fără prea multe înclinații tehnice. Două dintre cele mai cunoscute astfel de platforme sunt Blogger și WordPress. Prima, achiziționată de Google pe vremea când se numea BlogSpot, este oarecum mai simplă și poate din acest motiv mai potrivită începătorilor sau celor ce nu doresc să investească bani nici măcar în găzduire. Tot ce trebuie să faci pentru a avea un blog pe Blogger este să-ți faci un cont Google (dacă nu ai deja), să alegi o temă (adică un șablon, un design) pentru blogul tău și să începi să scrii. Blogul va fi găzduit pe serverele Google; în plus, dacă deții un domeniu, îl poți atașa blogului, tot gratuit, schimbându-i adresa din ceva.blogspot.ro în ceva.ro. Wordpress este puțin o altă mâncare de pește dar despre asta într-un articol viitor.

Octet este, la rândul lui, un blog realizat pe platforma Blogger.

1 comments:

  1. I want to make a website Please refer me a best web development company which also offer me cheap web hosting in UAE.
    e.g. Web Hosting Company in UAE

    RăspundețiȘtergere

-->