Home » » Yahoo cumpără Tumblr

Yahoo cumpără Tumblr

Yahoo a anunțat că va cumpăra Tumblr pentru 1,1 miliarde de dolari.

Cuvinte cheie: Yahoo, Tumblr, achiziție, cumpărare, bloging, microbloging, investiții, platformă

Yahoo

Yahoo va cumpăra Tumblr. Cele două părți au ajuns la un acord final în ce privește suma, de 1,1 miliarde dolari, a anunțat azi gigantul mov. Sau violet. Achiziția este cel mai important pariu făcut de Marissa Mayer de când a venit la conducerea Yahoo, în iulie 2012. Cu milioane de bloguri și o mare popularitate în rândul tinerilor din America, Tumblr vine să acopere un gol pe segmentul de social-media și să dea un nou suflu celui care a fost numit pionierul internetului, și care în ultimul timp era în declin.

Cam acesta ar fi sumarul pe care îl puteți citi pe net, de exemplu pe Reuters, care chiar are un articol bun. Și acum să le luăm mai pe românește.

Marissa Mayer
Ați auzit de Yahoo, da? Serviciul pe care probabil aveți (sau ați avut) cont de mail și al cărui program de messenger v-a găzduit chatul online de-a lungul copilăriei. Că veni vorba, Yahoo Messenger este plin de reclame, ca de altfel și pagina de web-mail de la Yahoo, sau portalul lor de știri, și probabil tot ce mai au ei. E amuzant să deschizi mess-ul ca să-i trimiți inimioare lui Gigel (dacă ești fată) sau să-i propui o partidă de Counter-Strike (dacă ești băiat) și să îți apară ditamai reclama la asigurări pe viață. Sigur, în Counter-Strike poți muri, chiar de mai multe ori, totuși...

Yahoo a fost fără discuție unul din pionierii spațiului web. Portalul lor fiind homepage-ul internetului, lumea a început să plătească pentru a-și vedea reclamele afișate acolo și astfel a ajuns Yahoo să stea pe un purcoi de bani. Însă din cauza modului în care au înțeles să-și conducă afacerile, odată ce au început să apară alternative (Google ca motor de căutare, Facebook ca platformă de socializare etc), Yahoo a intrat pe o pantă descendentă. În data de 16 iulie 2012 la bordul companiei a venit Marissa Mayer, care lucrase înainte pentru Google și care dorește, cum se spune, să pună din nou semnul exclamării la Yahoo!.

David Karp
De cealaltă parte, Tumblr este un serviciu de bloging foarte popular în America, în special în rândul tinerilor, cu milioane de bloguri și vizitatori. A fost creat în 2006 de David Karp, care pe atunci avea cam de 21 de ani (acum are 26). Tipul a renunțat la liceu pentru a deveni un autodidact și a învăța programare acasă. După un an în care a așteptat în van ca una din platformele de bloging existente să adauge facilități de micro-bloging, pe care el și le dorea, s-a apucat să-și facă propria platformă. Ați ghicit, Tumblr. Astăzi o vinde cu peste un miliard de dolari.

Nu am avut niciodată cont pe Tumblr dar o să-mi fac, fie și numai de curiozitate. Din ce am înțeles, este o platformă unde blogurile sunt interconectate. Din panoul de control ai opțiunea să postezi texte, clipuri, imagini, formatul se adaptează la mărimea monitorului (deci blogurile se văd bine și pe desktop și pe mobil), poți vizita blogurile prietenilor, reposta articole de-ale lor, da like, the usual stuff, cu accent pe aspectul de micro (mini-postări, imagini etc). E un spațiu liber, necenzurat, motiv pentru care Tumblr găzduiește multe bloguri cu conținut pentru adulți. În ce privește reclamele, sunt într-un stadiu incipient.

Așadar, este achiziția Tumblr una de bun augur pentru Yahoo? Care Yahoo a mai încercat în tecut diverse chestii, inclusiv cu o altă platformă de bloguri, Yahoo360grade îi zicea parcă, și nu prea a făcut mare brânză. Acum cumpără o bază de utilizatori gata formată; loc numai bun pentru a-și plasa reclamele. Desigur, cei de la Yahoo au declarat că nu vor folosi reclame agresive, dar cam asta e ideea, să bage reclame acolo. Tot pentru Yahoo Marissa a declarat că nu va redenumi Tumblr, după cum nici nu-i va schimba conducerea (David Karp rămâne în funcția de președinte) și nici măcar sediul; istoria a demonstrat (precum în cazul lui Google cu YouTube) că este mai bine așa. Deci nu vor să-l strice, îl lasă oarecum independent. Mai mult, întrebată fiind dacă se va atinge de site-urile pornografice existente pe Tumblr, a răspuns că nu.

Marissa Mayer - David Karp

Totuși, există o diferență de ideologie între cei doi, în opinia mea. În 2012 David Karp declara pentru The Guardian că nu e extem de interesat de bani: Mulți sunt bogați, dar puțini au privilegiul de a fi inventat lucruri folosite de miliarde de oameni. If you ask me, I think he's right. În contrast aș zice, în februarie 2013 Marissa a implementat o schimbare a politicii Yahoo, care până atunci permisese angajaților să lucreze și de la distanță (de acasă); acum toată lumea trebuia să se prezinte la birou sau să părăsească compania. Ea însăși, imediat după naștere, a revenit la job, unde a și construit un cabinet medical chiar lângă biroul ei.

Ziceam că în opinia mea cei doi sunt făcuți din materiale diferite. Sigur că nu există reușită fără efort, sau succesul este dat de 1% inspirație și 99% transpirație, dar internetul înseamnă, înainte de toate, libertate. Este senzația mea că Marissa nu a înțeles asta, desigur, s-ar putea să mă înșel. Dar pentru că nu am văzut nimic până acum care să ateste o schimbare profundă de paradigmă la Yahoo, dați-mi voie să opinez că acesta nu-și va recupera investiția făcută cu Tumblr. Pe care, dacă îl va umple de reclame, îl va pierde. Adică dacă va exista o nevoie pentru, cine va împiedica apariția unei platforme similare? Timpul însă ne va edifica.

3 comments:

  1. Ar fi benefic daca cei de la yahoo ar dezvolta Tumblr odata cu achizita acestuia

    RăspundețiȘtergere
  2. I want to make a website Please refer me a best web development company which also offer me cheap web hosting in UAE.
    e.g. UAE Hosting Company

    RăspundețiȘtergere
  3. Time to print is roughly 2 hours per inch in top, however when completed, models require a couple of hours to chill down. Models are strong and ready to|and in a position to} be manipulated or painted after they have cooled down. The Vyper isn’t value effective|the most affordable} printer on this listing, nevertheless it earned its place by providing a fast setup and trouble-free operation throughout our testing. The Vyper was designed with an impressive stage of consideration to element, and the various areas on a 3D printer that may require adjustment slippers (extruder, X/Y belts, etc.) are all simply accessible and adjustable. The included Cura slicer app is straightforward to use, however the printer profile that ships with the machine would possibly require some tweaking that starting customers might battle with. At a price level of $999 for an assembled printer and $749 for a DIY package, the MK3S+ certainly one of the|is among the|is likely considered one of the} costliest machines on this listing.

    RăspundețiȘtergere

-->